Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fıdıgabın (Kıymalı Çerkez mantısı)

Malzemeler

1 kg buğday unu
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

İç malzeme için;

½ kg kıyma
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Üzerine gezdirmek için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı

Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur oklava ile açılır. Su bardağı ile yuvarlak kesilir . Kıyma, ince kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve tuz ile hazırlanmış harçtan içine bir miktar konur. Yarım daire biçiminde kapatılır. Kaynar, tuzlu suda, ağızda dağılacak kıvama gelene dek pişirilir. Mantılar tabağa alındıktan sonra üzerine tereyağı ve kırmızıbiber gezdirilir.
55335
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.