Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tulen (Tavuklu çorba)

Malzemeler

1 orta boy tavuk
2 su bardağı süt
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı buğday unu
1 orta boy kuru saoğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Bütün tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır. 7-8 bardak su içinde tavuk haşalnır. Haşlanan tavuk, küçük parçalara ayrılır. Bir kasede süt ve un çırpılır. Kaynayan tavuk suyuna karıştırılarak ilave edilir. Tavuk parçaları ve sarımsakları konularak karıştırılır. Tuz ilave edilir. İnce doğranmış soğan yağda kavrulur, içine kırmızı pulbiber ve karabiber ilave edilir. Bu karışım çorbanın üzerinde gezdirilir.
55351
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.