Mahmure

Galeri

Yemek

Çerkez mutfağı'ndan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fıccın (Etli ekmek)

Malzemeler

1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı toz maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr tereyağ
1/2 su badağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1/2 kg kıyma
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
Kırmızı toz biber,pul biber

Hazırlanışı;

Tüm hamur malzemeleri sıra ile katılarak, yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur 10 dakika bekletilir. Yumruk büyüklüğünde 2 adet beze hazırlanır. Bezeleri ayrı ayrı, yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Bu arada karıştırarak hazırlanan iç malzemesi, açılan hamurlardan birine yayılır. Hamurun diğeri de üstüne kapatılarak, kenarları içe doğru kıvrılmak suretiyle özel bir biçimde kapatılır. Hamurun ortasına küçük bir delik açılır ve hamurun üstüne yumurta, tereyağ ve yoğurt karışımı sürülerek fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika, 180 derece ısıda pişirilir.
55023
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.