Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saatine keyif katan lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Lokumlu kurabiye

Malzemeler:

250 gr margarin, 2 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı nişasta, 6 çorba kaşığı un, 10 çorba kaşığı şeker, 20 güllü lokum.

Hazırlanışı:

Margarinin yumuşaması için oda ısısında bekletin. Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yumurtaları ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şekline getirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat bekletin. Hamuru un serpilmiş zeminde oklava yardımıyla açın. Açtığınız hamuru üçer santimlik karelere kesin. Hamurların ortalarına ikiye bölünmüş güllü lokumdan yerleştirin. Karşılıklı iki ucundan birleştirin. Kalan hamurlara aynı işlemi uygulayın. Kurabiye hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
44163
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.