Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saatine keyif katan lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Antepfıstıklı tart

Malzemeler:

150 gr un, yarım paket vanilya, 30 gr şeker, 70 gr tereyağı, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 2 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı su. Üzeri için: Yarım litre süt, 5 yumurtanın sarısı, 40 gr un, yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu, 100 gr ince çekilmiş Antep fıstığı, 5~6 yaprak ıspanak. Süslemek için: Taze meyveler, meyve sosu.

Hazırlanışı:

Un, şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı hamur yoğurma kabında harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağı, su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin. Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin. Sütü ısıtın. 5 yumurtanın sarısı ile kristal şekeri ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpın. Unu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş Antep fıstığını ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın. Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasında çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delin. Üzerine Antep fıstıklı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Taze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın.
44313
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.