Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saatine eşlik eden atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yaban mersinli kek (6-8 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 35-40 dakika

Malzemeler:

½ paket/ 125 gr tereyağı veya margarin

3 yumurta

½+1/3 / 100 g pudra şekeri

½ ölçü/ 150 g un

½ paket kabartma tozu

2 ölçü/225 g yaban mersini+ 1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı kanyak (arzu edilirse)

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki yağ ve pudra şekeri çırpılır, oda sıcaklığındaki yumurtalar tek tek ilave edilir. Un kabartma tozu ile elenerek karışıma eklenir. Yaban mersinleri bir kaşık un ile karıştırılır ve ilave edilir. Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbı eritilmiş yağ ile yağlanır, unlanır. Kalıp ters çevrilerek unun fazlası silkelenir. Arzu edilirse kalıp pişirme kağıdı ile kaplanır.

Kek malzemesi kalıba aktarılır, ortası kaşıkla bastırılır, böylece kekin eşit kabarması sağlanır. 220 derece ısıtılmış fırında önce 5 dakika pişirilir, daha sonra ısı 180’ye indirilir ve 30 - 35 dakika fırın kapağı açılmadan pişirilir.

Piştiğini anlamak için kekin ortasına kürdan saplayarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkarsa kek pişmiştir. Fırından çıkan kekin üzerine çatalla delikler açılır ve kanyak gezdirilir. Ayrıca kekin üzerini parlatmak için ısıtılmış kayısı marmelatı sürülebilir.

Püf noktası: Meyveler bir kaşık un ile karıştırılarak ilave edildiğinde kekin dibine çökmez. Şefin önerisi: Kek 200-250 g meyve şekerlemesi, parça çikolata, ceviz, badem, kuru üzüm, vs. ile yapılabilir.
24858
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.