Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saatine eşlik eden atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Enginarlı tart (6 -8 kişilik)

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Enginarlı tart hamuru:

½ ölçü/ 250 g un

½ paket/ 125 g margarin

1/3 ölçü/ 50 ml sıcak su

½ paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Hamurun hazırlanışı: Un kabartma tozu ile elenir ve havuz yapılır. Ortaya kalan malzeme ilave edilir ve hamur yoğrulur. Alüminyum folyo ile sarılır, içi hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.

Enginarlı tart içi:

Beşamel sos:

3 ölçü+ 1/3 ölçü/500 ml süt

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı un

1 ölçü/ 90 g rende kaşar peynir

1 çay kaşığı tuz

1 tutam rende muskat (küçük hindistan cevizi)

4-5 adet orta büyüklükte enginar (taze, donmuş veya konserve)

Hazırlanışı: Yağ eritilir, un ile 2 dakika kavrulur, süt ilave edilir, yumurta çırpıcağı ile sürekli çırpılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten çekilir ve rende peynir ile muskat ilave edilir. Altı çıkan tart kalıbı yağlanır, hamurun yansı unlu tezgahta açılır, merdane ile tart kalıbına aktarılır.

Enginarlar taze ise limonlu ve tuzlu suda haşlanır. Hazırlanmış beşamel sosa küp kesilmiş enginarlar ilave edilir ve hamurun üzerine dökülür. Kalan hamur merdane ile açılır ve tartın üzeri kapatılır. Yumurta sarısı sürülür; hamurdan kesilmiş çeşitli şekiller ile süslenerek 180 ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
24852
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.