Çay saatine eşlik eden atıştırmalıklar
Çikolata cevizli tart (6-8 kişilik)
Hazırlama süresi: 10+15 dakika
Bekleme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 35-45 dakika
Çikolata cevizli tart hamuru:
3 ölçü/300 gr un
½ paket/125 g tereyağı veya margarin
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su
Çikolata cevizli tart hamurunun hazırlanışı:
Un havuz yapılır, ortaya oda sıcaklığında yağ, yumurta sarıları ve su ilave edilir. Tüm malzeme birlikte yoğrularak hamur haline getirilir.Alüminyum folyoya sarılarak 1 saat buzdolabında bekletilir.
Çikolata cevizli tart içi:
½ paket/120 g bitter çikolata
½ paket 125 g tereyağı veya margarin
2 yumurta
½ ölçü/175 g toz şeker
1 paket vanilya
1 ölçü/100 ml bal
½ ölçü/ 135 g iri çekilmiş ceviz
Hazırlanışı: Çikolata ve yağ birlikte benmaride eritilir. Ateşten alınır ve yumurtalar ilave edilir. Toz şeker, vanilya, bal eklenir, karıştırılır. İri çekilmiş ceviz ilave edilir. Hamur unlu tezgahta açılır, merdane yardımı ile altı çıkan tart kalıbına yerleştirilir. Hazırlanan çikolatalı karışım hamurun üzerine konur. Artan hamur, tartın üzerine arzu edilen şekillerde kesilerek yerleştirilir. Yaprak, kalp, çiçek şekilleri kullanılabileceği gibi örgü de yapılabilir. 175 derece ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirilir.
Hazırlama süresi: 10+15 dakika
Bekleme süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 35-45 dakika
Çikolata cevizli tart hamuru:
3 ölçü/300 gr un
½ paket/125 g tereyağı veya margarin
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su
Çikolata cevizli tart hamurunun hazırlanışı:
Un havuz yapılır, ortaya oda sıcaklığında yağ, yumurta sarıları ve su ilave edilir. Tüm malzeme birlikte yoğrularak hamur haline getirilir.Alüminyum folyoya sarılarak 1 saat buzdolabında bekletilir.
Çikolata cevizli tart içi:
½ paket/120 g bitter çikolata
½ paket 125 g tereyağı veya margarin
2 yumurta
½ ölçü/175 g toz şeker
1 paket vanilya
1 ölçü/100 ml bal
½ ölçü/ 135 g iri çekilmiş ceviz
Hazırlanışı: Çikolata ve yağ birlikte benmaride eritilir. Ateşten alınır ve yumurtalar ilave edilir. Toz şeker, vanilya, bal eklenir, karıştırılır. İri çekilmiş ceviz ilave edilir. Hamur unlu tezgahta açılır, merdane yardımı ile altı çıkan tart kalıbına yerleştirilir. Hazırlanan çikolatalı karışım hamurun üzerine konur. Artan hamur, tartın üzerine arzu edilen şekillerde kesilerek yerleştirilir. Yaprak, kalp, çiçek şekilleri kullanılabileceği gibi örgü de yapılabilir. 175 derece ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirilir.
Yayın tarihi: 01.04.2010

YORUMLAR