Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saatine eşlik eden atıştırmalıklar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patlıcanlı poğaça (6 kişilik)

Hazırlama süresi: 10 + 15 dakika

Bekleme süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Malzemeler:

Poğaça hamuru:

1 paket/ 200 g beyaz ve labne krem peynir

½ paket/125 g margarin veya tereyağı

2 ölçü/200 g un

Poğaça üstü:

1-2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

Poğaça içi:

1 ölçü/150 g közlenmiş patlıcan

1/3 ölçü/50 ml krema

1 tatlı kaşığı un

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Hazırlanışı: Krem peynir ve yağ birlikte ezilir, un elenerek ilave edilir, yoğrularak hamur haline getirilir. Hamur top yapılır, alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Hamur hazır olunca unlu tezgahla merdane ile açılır, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesilir. Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürülür.

Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi konur. Üzerlerine hamur kapatılır, çevreleri çatalla bastırılır; böylece poğaçaların pişerken açılması önlenir. Poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 ısıtılmış fırında 15 20 dakika pişirilir.

Şefin önerisi: Poğaçalar, sotelenmis mantar, ıspanak, peynir veya kıymalı yapılabilir. Hazırlanan poğaçalar üzerlerine yumurta sarısı sürülmeden dondurulabilirler.
25001
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.