Galeri

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi:
Gazoz Çöreği (8 kişilik)

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı sade gazoz

1 çorba kaşığı dolusu yaş maya

Aldığı kadar un

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı ceviz

½ paket margarin

Hazırlanışı: Yumurta, gazoz ve un hamur yoğurma kabına alınır. Maya, yarım su bardağı ılık suda eritilip pudra şekeri ilave edilir. Hamur yapılır. 3 parçaya ayrılır. Beze yapılır merdane ile açılır(erişte hamuru kalınlığında). Margarin eritilir soğutulur. Açılan hamur yağlanır. Ceviz serpilir. Rula şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside hamurlar iki kat büyüyene kadar mayalanır. Önceden fırında kızarana kadar pişirilip servis yapılır.
Yayın tarihi: 15.12.2009
26984
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.