Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Gazoz Çöreği (8 kişilik)

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı sade gazoz

1 çorba kaşığı dolusu yaş maya

Aldığı kadar un

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı ceviz

½ paket margarin

Hazırlanışı: Yumurta, gazoz ve un hamur yoğurma kabına alınır. Maya, yarım su bardağı ılık suda eritilip pudra şekeri ilave edilir. Hamur yapılır. 3 parçaya ayrılır. Beze yapılır merdane ile açılır(erişte hamuru kalınlığında). Margarin eritilir soğutulur. Açılan hamur yağlanır. Ceviz serpilir. Rula şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside hamurlar iki kat büyüyene kadar mayalanır. Önceden fırında kızarana kadar pişirilip servis yapılır.
25878
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.