Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Atom Çörek (6 kişilik)

Malzemeler:

125 gr margarin (oda sıcaklığında)

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

½ çay kaşığı vanilya

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

İçi için:

1 soğan (küp doğranmış)

½ demet maydanoz

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı badem veya fındık (dövülmüş)

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Üstü için:

2 yumurta

1 su bardağı galete unu

Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kıyma sotelenir. Kıymanın rengi dönünce soğan ilave edilir. Etin hiç suyu kalmayıncaya kadar kavrulur. İçine tuz, karabiber, tarçın, maydanoz ilave edilip soğutulur. Hamur yoğurma kabına margarin, yumurta, yoğurt konur. Telle çırpılır. Sirke, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Elle yuvalanır, içli köfte yapar gibi ince açılır. Hazırlanan içten 1 çorba kaşığı dolusu kıyma konur ve kapatılır. Yuvarlanıp önce yumurtaya sonra galete ununa bulandıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
25680
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.