Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Haşhaşlı Çörek

Malzemeler:

3 su bardağı un

7 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 kahve kaşığı hazır maya

1 bardak su

1 kahve kaşığı tuz

4 çorba kaşığı tahin

1 adet yumurta

3 çorba kaşığı ceviz içi

Hazırlanışı: Oval bir kaba 2,5 bardak un koyun. Unun ortasını açarak içine 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 adet yumurta koyun. Hazır mayayı bir su bardağına koyun. Üzerine bir miktar su dökerek, mayayı suda eritin ve yumurtanın üzerine dökün. Üzerine 1 kahve kaşığı tuz ve 1 bardak soğuk su ilave ederek kabın içindeki tüm malzemeyi karıştırın. Çok sert bir hamur olmamasına özen göstererek, kıvamına göre kalan yarım bardaktan undan yeter miktarda azar azar koyarak hamuru yoğurun. Tezgahın üzerine yaklaşık 2 çorba kaşığı un serpin. Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alarak, ellerinizle yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru toparlayarak üzerini bir kağıt havlu ile örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda hamurun üzerini açın. Çok da ince olmayacak kalınlıkta açtığınız hamurun üzerinde yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 4 çorba kaşığı tahini gezdirerek dökün. Üzerine 3 çorba kaşığı ceviz içi serpin. Hamuru uzun bir kenarından yuvarlayarak sarın. Uzun inde bir rulo haline getirdiğiniz hamurun ön tarafına aynı uzunlukta olacak şekilde 4 çorba kaşığı haşhaşı serin. Hamuru haşhaşın üzerinde yuvarlayarak tüm yüzeyini haşhaşa bulayın. Haşhaşa buladığınız hamurun iki ucundan ters yönlerde döndürerek burun ve hamuru uzatın. Bir kek kalıbına yaklaşık 2 çorba kaşığı yağı fırça ile sürerek yayın. Kalıbın ortasına hamurun bir ucunu koyup etrafında hamuru döndürerek sarın. Kalıba koyduğunuz hamuru hafifçe elinizle bastırın. Üzerine bir kağıt havlu ile kapatarak, 15 dakika kadar sürede mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra, 175 derecedeki fırına verip yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
25668
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.