Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Cevizli Tahinli Çörek

3 su bardağı un

1 paket margarin

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz

1 su bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

4-5 çorba kaşığı tahin

1 adet yumurta sarısı Bir miktar dövülmüş ceviz ve susam

Hazırlanışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını açın.1 paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir müddet hamuru dinlendirin. Daha sonra hamurları ikiye ayırın. Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın. Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını zeytinyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Açtığınız hamurların aralarına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin. Yufkaları rulo yapın. Üç parmak arayla kesip tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
25660
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.