Mahmure

Galeri

Yemek

Bu et yemeklerini denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Dana arnavut ciğeri

Malzemeler:

1 kilo dana ciğeri
1 su bardağı çiçek yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 demet taze soğan
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Sumak
Kekik

Hazırlanışı:

Ciğerin zarı ve sinirleri ayıklanır ve yıkanır. Küçük kuşbaşı doğranır. 1 bardak soğuk süt dökülüp 10 dakika bekletilip süzülür. Kağıt havlu ile kurulanır. Una bulanır. Tel süzgeçte fazla unu elenir. Tavaya çiçek yağı ve tereyağı konup kızdırılır. Kızdırılmış yağa ciğerler atılır. Tahta kaşıkla karıştırılır. Kızartılan ciğerler delikli kepçe ile yağdan alınır. Bir kaba konur. Üzerine kapak konur. 5 dakika sonra kapak açılır. Piyaz biçimi, doğranmış soğan ince kıyılmış maydanoz sumak ve kırmızı biber karıştırılır. Ciğerle beraber servis yapılır. Ciğerlere kekik serpilir.
74163
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.