Mahmure

Galeri

Yemek

Bu et yemeklerini denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kuzu budu fırında

Malzemeler:

1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg)
4 çorba kaşıgı margarin
yarım kilo patates
1 kahve fincanı domates salçası
yarım kilo taze bezelye
8 yeşil biber
2 baş soğan
2 havuç
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatın.Iyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 30-35 daika kadar haşlayın. Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin. Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün. Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin. Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin. On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın.
74082
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.