Bu çikolatalı tarifleri deneyebilirsiniz!
.
Çikolatalı halka tatlısı
Malzemeler• 3 kahve fincanı un• 3 adet yumurta• 3 kahve fincanı toz şeker• 3 kahve fincanı kakao• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu• 1 çorba kaşığı kabartma tozuŞerbeti İçin• 1 su bardağı toz şeker• 1 su bardağı suSosu İçin• 100 gr bitter çikolata• 1 kahve fincanı sütYapılışıŞeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Şeker eriyince elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve biraz daha karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp kek malzemesini dökün. 170 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. 1 su bardağı tozşekerle suyu kaynatın. Soğuyunca fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı servis tabağına alın. Ayrı bir yerde çikolatayı sütle birlikte cam bir kaseye koyun. Sıcak su dolu bir kabın içinde cam kseye koyduğunuz çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip 4 saat dinlendirin ve servis yapın.
Cicibebe tatlısı
Malzemeler• 1 paket cicibebe (400 gr)• 1 kg süt• 11 kaşık toz şeker• 2 çay bardağı un• 1 paket vanilya• 3 çorba kaşığı kakao• 125 gr margarin• 1 paket krem şanti• 1 paket çikolata sosuYapılışıKakao ve unu 1 su bardağı sütle ezin. Hiç topaklanma kalmasın sütün tamamını karışıma ekleyin. 11 kaşık toz şekeride ekleyip ağır ateşte çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ocaktan indirip vanilyayı ekleyin. Ilındıktan sonra margarini içine ekleyip sonra 2’ye bölmüş olduğunuz bisküvileri koyup karıştırıp kare borcama dökün. Üzerini düzleyip 1 su bardağında hazırladığınız kremşantiyi ekleyin. Üzerini tekrar düzleyin. En son çikolata sosunu sütle kaynatıp soğuttuktan sonra üstüne dökün. Afiyet olsun deneyin tadına bayılacaksınız… Süslemek arzuya kalmış ben muz dilimleriyle süsledim.
Meyveli çikolatalı tatlı
Malzemeler• 2 adet muz • 2 adet elma• 1 paket bebe bisküvisi • ½ çay bardağı süt• Eritilmiş çikolata• Hindistan cevizi Yapılışı Elmaları ince olarak rendeleyin ve suyunu sıkın. Muzları da ince olarak rendeleyin. Çırpma kabına rendelemiş elmaları, muzları, bebe bisküvisini ve yarım çay bardağı sütü koyun ve çırpın. Karışımı bir kâseye alın. Çikolataları parçalayın bir kâseye koyun. Kaynamış suda bekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra erimiş çikolatayı hazırladığınız tatlının üzerine yayın. Hindistancevizi ile süsleyin.
Halley tatlı
Malzemeler• 10 adet Halley • 1 paket krem şanti• 1 su bardağı soğuk süt • 1 çay bardağı dövülmüş fındık• 1 çay bardağı hindistancevizi • 1 paket çikolata sosYapılışı Bir bardak soğuk süt ile krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayınız. Halleyleri kare şeklinde doğrayıp krem şantinin içine ekleyiniz. Fındık ve hindistancevizini de ekleyip iyice karıştırınız. Streç film kaplanmış kalıba döküp düzeltiniz. Buzdolabında en az iki saat bekletip çıkarınız. Çikolata sosunu tarifine göre hazırlayınız ve sürekli karıştırarak soğutunuz. Oda sıcaklığına gelen sosu pastanızın üzerine döküp tekrar buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapınız.
Çikolatalı sütlaç
Malzemeler• 1 paket vanilin• 750 ml süt• 100 gr bitter çikolata• 250 gr pirinç• 1 çay bardağı şekerYapılışıSüt, şekerli vanilin bir tutam tuz ile kaynatın. Pirinci ekleyin orta ateşte 20 dk sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sütlacın içine ilave edip karıştırın ve kâselerinize eşit miktarda dökün. Kâselerin üstünü kapatın ve buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.Kaynak: Hamaratabla.com