Mahmure

Galeri

Yemek

Bu burgerler formunuzu koruyor!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yapılışı
1. Tereyağını büyük bir tavaya alarak orta ateşte erit. Soğanı ilave edip şeffaflaşana kadar, yaklaşık 4-5 dakika kavur. Şeker ve balsamik sirkeyi ekleyip karıştır. Ateşi kıs, tencerenin kapağını kapat ve ara sıra karıştırarak 30 dakika pişir.
2. Bir yandan ızgarayı orta ateşte ısıt. Mantarları saplarından ayır ve her yerini fırça yardımıyla yağla. Tuz ve karabiberle tatlandır.
3. Dilimlenmiş patlıcanları ızgaraya al; her iki tarafını yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra bir kenarda beklet. Mantarları damarlı bölümleri alta gelecek biçimde ızgaraya al ve 6-7 dakika pişir. Diğer tarafını çevirip 4 dakika daha pişir.
4. Pişen mantarların 4 tanesinin üzerine peynir ve közlenmiş biberi paylaştır. Üzerlerine kalan mantarları sandviç gibi kapa (damarlı bölümleri birbirine bakmalı). Izgarada peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 2 dakika pişir. Bir kenarda beklet.
5. Focaccia ekmeğini 4 kare olacak şekilde dilimle, her dilimi enine ikiye kes. Dilimlerin her iki tarafını ızgarada 2 dakika ısıt.
6. Hazırladığın mantarlı harcı ekmek dilimlerine paylaştır. Üzerine karamelize soğan ve patlıcan dilimlerini ilave et. Kalan focaccia dilimlerini üzerine kapatarak servis yap.

4 KİŞİLİK. Bir porsiyonda: 536 kalori. 14gr yağ (5gr'ı doymuş). 81 gr karbonhidrat, 7gr lif.
41619
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.