Mahmure

Galeri

Yemek

Birbirinden Lezzetli Yemek Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Söğürme

Malzemeler

4 adet patlıcan
2 bardak süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları ister ızgarada, ocağın üzerinde ya da imkanınız varsa mangalda közleyiniz. Közlenen patlıcanlarınızı soyunuz ve bıçak yardımıyla minik, mink kıyınız. Sarımsakları soyup tuz ekleyip dövünüz. Yoğurt içerinse ekleyip karıştırınız. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp iyice karıştırınız. Servis tabağına alınız ve üzerine zeytinyağı gezdiriniz. Son olarak ta toz kırmızıbiberi serpiniz.
253260
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.