Mahmure

Galeri

Yemek

Birbirinden lezzetli makarna tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Akdeniz makarnası

Malzemeler

400 gram kesme makarna,
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
1/2 kilo domates veya 2 kaşık domates salçası,
1 kaşık kıyılmış biberiye otu,
4 kaşık zeytinyağı,
1 çimdik kırmızı biber,
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Beri yanda yıkanmış, kabukları soyulmuş çekirdekleri ayıklanmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri veya yarım fincan ılık suda eritilmiş salçayı bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Biberiyeyi, zeytinyağını, tuzunu, kırmızı biberi kattıktan sonra karışımı salça kıvamına gelinceye kadar pişirin. Makarnalar haşlandıktan sonra delikli bir kevgirden yararlanarak suyunu süzün ve servis tabağına boşaltın. Kalan zeytlnyağını gezdirerek makarnanın üzerine dökün. Sonra hazırladığınız domates salçasını da makarnanın üstüne dökün. Rendelenmiş kaşer peynirini de serptikten sonra harmanlayın ve sıcak sıcak servis yapın.
65945
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.