Galeri

Birbirinden lezzetli makarna tarifleri!

Güncellenme tarihi:
Adana usulu makarna

Malzemeler

1 adet kesme makarna
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün. Tavada tereyağı eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin. Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Yayın tarihi: 09.05.2012
67679
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.