Mahmure

Galeri

Yemek

Birbirinden lezzetli makarna tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Acılı karnabaharlı makarna

Malzemeler

225 gr kalem makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber
1 karnabahar,
Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Tuz
Elde çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün. Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar 7 dakika kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha 5 dakika pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar 5 veya 7 dakika pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin. Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
65938
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.