Birbirinden lezzetli makarna tarifleri!
.
2 peynirli makarna
Malzemeler1 paket bukle makarna 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet üçgen peynir 1 su bardağı süt 50 gr kahvaltılık tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kekik1 su bardağı ufalanmış mısır cipsi 1 çorba kaşığı tuz HazırlanışıMakarnayı haşlayın ve süzün. Makarda dinlenirken, kısık ateşte 50 gr kahvaltılık TEREMYAĞnı eritin. Makarnayı ilave edin ve karıştırın. Bu sırada 1 su bardağı süt, 1 su bardağı kaşar peyniri ve ufak parçalara ayırdığınız üçgen peynirleri makarnaya ekleyerek karıştırın. Makarna koyu bir kıvam almaya ve kaşığa yapışmaya başlayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Servis ederken üzerine ufalanmış mısır cipsi ve kekik serpin. Sıcakken tüketin.
3 renkli erişte
Malzemeler1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2'şer adet kırmızı sarı yeşil biber HazırlanışıKışlık hazırlamak isteyenler ölçüleri orantılı bir şekilde arttırabilir. Unu tezgahın üzerinde kümelendirin. Ortasına bir çukur oluşturun ve yumurtayı oraya kırın. Yağı ve tuzu da koyun parmak uçlarınızla iyice karıştırın. Hamur sıkışıp top halini alana kadar yoğurun. Bir kaseyi ters çevirip hamurun üzerine kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin. Varsa makarna makinesi ile yoksa oklava ile hamuru açın ve erişte şekilde kesip bir süre kurutun. Bu kurutma işlemi taze makarna yemek isteyenler için 5-10 dakika kadarken, kışlık hazırlamak isteyenler kestikleri erişteleri biz bez üzerinde kuruyana kadar bekletmelidir. Makarnayı pişireceğiniz tencereyi suyla doldurun. Suyu kaynayana kadar ısıtıp içine 1 çay kaşığı tuz atın. Makarnaları suya atıp yapışmamsı için arada sırada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar, 1-2 dakika kaynatmadan haşlayın. Kevgirle süzün. Biberleri 3 çorba kaşığı bitkisel yağ ile sote edin ve makarnanızın üzerine koyup dileidğiniz baharatlar ile zenginleştirin.
Abant kebaplı makarna
Malzemeler1 paket yüksük makarna, 300 gr kuzu eti,200 gr süzme yoğurt, 200 gr tereyağı,1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,1/2 çay kaşığı karabiber HazırlanışıMakarnalar haşlanırken; kuzu etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın; tavada TEREMYAĞ ve karabiberle kavurun. Kavrulan etleri haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine sırasıyla dizin. Etlerin üzerine süzme yoğurt, yoğurdun üzerine de tereyağında kızarmış toz kırmızı biberi dökün. Domates ve yeşilbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Acı biberli ve zencefilli burgu makarna
Malzemeler1 paket burgu makarna 30 gr tereyağı4 orta boy domates 1-2 arnavut biberi 10-12 siyah zeytin 1 çorba kaşığı kapari 2 diş sarımsak Bir kaç dal maydanoz Kekik, tuz, karabiber HazırlanışıDomatesleri soyup, çekirdeklerini temizleyin ve iri iri doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Tereyağı tavaya alıp eritin ve biberleri bir iki dakika kavurun. Domatesleri ilave edip soteleyin. Maydanozu temizleyip kıyın ve tavaya ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp sosa ilave edin. Sarımsak, kapari ve baharat ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pışirin ve ocaktan alın. 1 paket Bizim Mutfak Burgu Makarna'yı pişirme önerisine göre haşlayıp sözün. Makarnayı tekrar tencereye alıp sosu ilave edin ve harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
Acı soslu makarna
Malzemeler1 paket makarna 4 diş sarımsak 2 acı sivribiber 2 acı kırmızıbiberYarım demet maydanoz1 tatlı kaşığı tozşeker 5 çorba kaşığı sıvıyağ 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 su bardağı su Tuz HazırlanışıMakarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın. Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın. Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Acılı karnabaharlı makarna
Malzemeler225 gr kalem makarna 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı1 kuru soğan, yemeklik doğranmış3 sarımsak, kıyılmış3/4 tatlı kaşığı pul biber1 karnabahar, Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyuTuz Elde çekilmiş karabiber HazırlanışıDerin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün. Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar 7 dakika kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha 5 dakika pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar 5 veya 7 dakika pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin. Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
Adana usulu makarna
Malzemeler1 adet kesme makarna 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası yarım demet maydonoz 2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz HazırlanışıKaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün. Tavada tereyağı eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin. Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Akdeniz makarnası
Malzemeler400 gram kesme makarna, 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 kilo domates veya 2 kaşık domates salçası, 1 kaşık kıyılmış biberiye otu, 4 kaşık zeytinyağı, 1 çimdik kırmızı biber, Yeteri kadar tuz HazırlanışıMakarnayı tuzlu suda haşlayın. Beri yanda yıkanmış, kabukları soyulmuş çekirdekleri ayıklanmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri veya yarım fincan ılık suda eritilmiş salçayı bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Biberiyeyi, zeytinyağını, tuzunu, kırmızı biberi kattıktan sonra karışımı salça kıvamına gelinceye kadar pişirin. Makarnalar haşlandıktan sonra delikli bir kevgirden yararlanarak suyunu süzün ve servis tabağına boşaltın. Kalan zeytlnyağını gezdirerek makarnanın üzerine dökün. Sonra hazırladığınız domates salçasını da makarnanın üstüne dökün. Rendelenmiş kaşer peynirini de serptikten sonra harmanlayın ve sıcak sıcak servis yapın.