Mahmure

Galeri

Yemek

Birbirinden farklı reçeller

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Şeftali reçeli

Malzemeler:

1 kg şeftali, 1 kg tozşeker, 2 diş karanfil, Yarım su bardağı file badem

Hazırlanışı:

Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için bekletin. Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.
15753
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.