Birbirinden farklı reçeller
.
Limon reçeli
Malzemeler:6 limon,3 su bardağı tozşeker,2 su bardağı su,Yarım limonun suyu.Hazırlanışı: Limonların kabuklarını rendeleyin. Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın. Üç gün sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin. Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.
Gül reçeli
Malzemeler:350 gr reçellik gül,6 su bardağı tozşeker,2.5 su bardağı su,2 çorba kaşığı limon suyuHazırlanışı: Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
İncir reçeli
Malzemeler:8 incir, 2 su bardağı tozşeker,1 su bardağı su,1 çay kaşığı vanilya,Hazırlanışı: Su ve tozşekeri bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyip, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. İncirleri bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun. İçlerini dört eşit parçaya bölün ve kaynayan şekerin içine aktarın. Vanilyayı ekleyin. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra kavanozlara aktarın. İyice soğuyunca kapağını kapatıp incir reçelini servise hazır hale getirin.
Şeftali reçeli
Malzemeler:1 kg şeftali,1 kg tozşeker,2 diş karanfil,Yarım su bardağı file badem Hazırlanışı: Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için bekletin. Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.