Bebeğiniz için bu yemekleri deneyin!
.
Muzlu puding (10 aylık)
MalzemelerYarım muz 1 çorba kaşığı şeker 1 çay bardağı su 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı pirinç unu HazırlanışıSu, süt ve pirinç unu küçük tencereye alınır. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır. Bu arada şeker ve muz çatalla ezilir. Ilımış karışıma eklenir ve karıştırılır.
Izgara köfte (12 aylık)
Malzemeler30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma Çok az ekmek içi Çok az maydanoz HazırlanışıEkmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç.
Etli sebze yemekleri (18 aylık)
Malzemeler30 gr. (1 köfte kadar) et 1 yemek kaşığı pirinç 1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğanHazırlanışıSebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.
Kuru fasulye püresi (12 aylık)
Malzemeler2 yemek kaşığı kuru fasulye 1 çay kaşığı yağ 2 su bardağı su HazırlanışıKuru fasulye, ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan kuru fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kuru fasulye, haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.
Sütlü çorba (12 aylık)
Malzemeler1 çay bardağı süt (100 cc) 1 yemek kaşığı silme pirinç Domates suyu (50 cc) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı HazırlanışıBir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.
Mısırlı yuvarlaklar (24 aylık)
Malzemeler10 adet yuvarlak için 30 gr elenmiş un 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 yumurta 1 teneke kutu, yaklaşık 200 gr. tatlı mısır 1 adet rendelenmiş soğan 40 gr rendelenmiş çedar peyniri yada kaşar peyniri2 yemek kaşığı ayçiçek yağı HazırlanışıAyçiçek yağı dışındaki tüm malzemeyi bir araya getirip blenderda bir dakika kadar karıştırın. Geniş bir kızartma tavasında yağı kızartın. Blenderdaki karışımdan 5 yemek kaşığı kadarını alın. Avucunuzun içinde 5 adet yuvarlak top yapıp yassı daireler yapın ve onları tavaya atın. Herbir yüzleri birkaç dakika kızartıp üzerine kağıt havlu sermiş olduğunuz geniş bir tabağa alın. Tüm karışımı bu şekilde kızartın.
Etli kabak dolması (24 aylık)
Malzemeler2 adet küçük dolmalık kabak 1 adet küçük soğan 3 yemek kaşığı dana kıyma1 yemek kaşığı kırık pirinç1 adet rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz 1 çay kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı zeytinyağı HazırlanışıKabakları soyup dolmalık kıvama getirin. İçini atmayın, sonra mücver yapımında kullanabilirsiniz. Eğer aynı gün yapamıyorsanız derin dondurucuya koyup daha sonra kullanabilirsiniz. Dolmanın içini hazırlamak için, pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, domates, maydanoz, tuz ve tarçını birlikte iyice karıştırın. Kabakların içine doldurun. Küçük bir tencereye dolmaları koyup biraz sıcak su ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip pirinçler şişene kadar kısık ateşte pişirin. Kabak dolmasını dilimleyip yoğurtla servis yapabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz daha rahat yiyecektir.