Bayramlık tatlar: Ayva ve kabak tatlısı
.
Ayva tatlısı
Malzemeler:6 adet orta boy ayva,4 su bardağı toz şeker,6 su bardağı su,2 rulo kaymak.Hazırlanışı:Ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. Derin bir tencerede altı bardak su ile kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine toz şeker serpin. Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın. Üzerine rulo kaymaklardan dilimler kesip süsleyin.
Kabak tatlısı
Malzemeler:Yarım küçük tatlı kabağı,1 kg toz şeker,dövülmüş ceviz ya da fındık.Hazırlanışı:Kabak 1 parmak eninde dilimlenir, üzerine toz şeker dökülür; 1 su bardağı su ilave ederek tencereyi orta hararetteki ateş üzerine oturtun. Suyu çekilip kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin. Üzerine ceviz ya da fındık serpip servis edin.