Mahmure

Galeri

Yemek

Bayrama özel şerbetli tatlılar

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Bülbül konağı
br> Malzemeler:

1 adet yumurta,1 paket margarin,1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvıyağ, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 kase ceviz.

Şerbet: 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1/4 limon

Hazırlanışı:

Şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
110242
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.