Mahmure

Galeri

Yemek

Bayram İçin En Nefis 11 İkramlık!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pazılı yuvarlama börek

Malzemeler: 4 su bardağı un 1 yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su Tuz

İç malzeme için: 125 gr tereyağı 1 demet pazı 50 gr ayçiçeği yağı 1 soğan Tuz

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartmatozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda bir kaç dakika bekletip süzgece alın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün. Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçeğiyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın.

Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
188796
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.