Mahmure

Galeri

Yemek

Bayram İçin En Nefis 11 İkramlık!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kahvaltı çöreği

Malzemeler: 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Tuz 1 patates 125 gr margarin 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı yoğurt

İç malzeme için: Yarım demet maydanoz 200 gr ufalanmış beyaz peynir 6 dilim dana jambon 2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı anason tohumu yada rezene tohumu

Hazırlanışı: Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın. Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin.

Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.
188864
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.