Mahmure

Galeri

Yemek

Bayram İçin En Nefis 11 İkramlık!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
İncir tatlısı

Malzemeler: Yarım kg kuru incir 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı antepfıstığı 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı 1 çay kaşığı tarçın

Şurup için: 2 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: İncirleri bir gece öncesinden yeterince şişmeleri için suda bekletin. Ertesi günü sap kısımlarından kesip içlerini açın. Şurup için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırıp bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İç malzemesi için ceviziçi, antep fıstığı, tarçın ve kuru üzümü bir kasede karıştırın.

İncirlerin içine cevizli karışımı paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın.
189767
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.