Mahmure

Galeri

Yemek

Bayram İçin En Nefis 11 İkramlık!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ekmek kadayıfı

Malzemeler: 1 hazır ekmek kadayıfı 1 şişe sade gazoz 1 kilo toz şeker 9 su bardağı su 2 çorba kaşığı limonsuyu 200 gr kaymak

Hazırlanışı: Kadayıfı kızarmış tarafı alta gelecek şekilde geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 bardak kaynar su ve 1 şişe gazoz döküp yumuşaması için bekletin.

Şerbet için sos tenceresinde 4 bardak su ve şekeri kaynatın. Limon suyu ilave edin. Birkaç defa karıştırıp su ağırlaşınca ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi orta ateşte arasıra çevirerek 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İki parça ekmek kadayıfının arasına kaymak ekleyin. Antepfıstığı içi ve hindistancevizi rendesi ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
188795
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.