Mahmure

Galeri

Yemek

Balkabağının 5 Lezzetli Hali

Güncellenme tarihi: 16.01.2018
5.Çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir öneri: Balkabaklı Cheesecake!

Malzemeler:

•500 gr. soyulup dilimlenmiş balkabağı

•500 gr. labne

•3 yumurta

•2 yemek kaşığı un

•1,5 su bardağı şeker

Tabanı için;

•1 paket yulaflı bisküvi

•1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

•100 ml. krema

•1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Tarif:

•Balkabağını haşlayıp suyunu süzün ve soğumasını bekleyin.Bu sırada bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin.

•Tereyağını eritip bisküviye ekleyin ve iyice yoğurun. Bu karışımı dibini ve kenarlarını yağlayıp yağlı kağıt serdiğiniz 21 cm’lik kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırarak yayın.

•Kalıbı buzdolabına kaldırın.

•Peynirli harç için labneyi derin bir kaba alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra balkabağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

•Şekeri ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.

•Unu ekleyip çırpın.

•Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün.

•Fırına koyun ve çatlamaması için fırına içine su koyduğunuz ısıya dayanıklı 2 küçük kap yerleştirin.

•160 derecede üzeri katılaşana kadar (1 saati geçebilir) pişirin.

•Fırın ısısını sıfırlayıp kapağını açmadan soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra krema ve pudra şekerini çırpıp üzerini süsleyin.

•1 gece dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyin!

Tarif: kevserinmutfagi.com
49014
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.