Mahmure

Galeri

Yemek

Balkabağının 5 Lezzetli Hali

Güncellenme tarihi: 16.01.2018
4. Makarna tek başına zaten güzel. Bir de balkabaklısını deneyin!

Malzemeler:

•1 paket mantı makarna

•1 soğan

•3 diş sarımsak

•1 su bardağı balkabağı rendesi

•4 su bardağı sebze suyu

•Tuz

•Karabiber

•Kırmızı pul biber

•Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi

•2 yemek kaşığı tereyağı

•1 su bardağı krem peyniri

Üzeri için;

•Maydanoz

Tarif:

•Makarna, yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, bal kabağı rendesi ve sebze suyunu geniş bir tencereye alın.

•Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın.

•Sebze suyunu kaynayıp makarna hafif yumuşamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve ılıması için 3-4 dakika bekletin.

•Ilıyan makarnaya krem peyniri ve tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

•İnce kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

•Afiyet olsun!

Tarif:lezzet.com



Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler
49013
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.