Galeri

Balkabağının 5 Lezzetli Hali

Güncellenme tarihi:
1.İçinizi ısıtacak bir tarif: Balkabağı Çorbası!

Malzemeler (5 kişilik):

•5 su bardağı tavuk suyu

•1,5 çay kaşığı tuz

•4 su bardağı dolusu, püre halinde bal kabağı

•1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

•1 adet orta boy incecik kıyılmış kuru soğan

•Yarım çay kaşığı kekik

•1-2 diş çok ince kıyılmış sarımsak

•Yarım su bardağı krema

•5 -6 adet tane karabiber

Tarif:

•Tavuk suyunu, tuzu, püre haline getirdiğiniz kabağı, ince doğranmış kuru soğanı, tane karabiberi, kekiği, ve ince kıydığınız sarımsağı bir tencereye koyarak yaklaşık otuz dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.

•Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alarak blender yardımı ile tüm malzemeyi pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.

•Püre haline getirdiğiniz çorba karışımını tekrar ocağa alın.

•Kremayı azar azar ilave ederek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.

•Servis kâselerine aldığınız dumanı üstünde tüten sıcak çorbaları, incecik doğranmış taze maydanoz ilavesi ile servis edin.

•Afiyet olsun!

Tarif:lezizyemekler.com
Yayın tarihi: 10.01.2018
75587
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.