Aşkınızı ateşleyen afrodizyak tarifler!
.
Afrodizyak çorba1 adet küçük havuç, 1 adet küçük patates, 1 adet küçük kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı su, 1 tutam kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri, tuz.Yapılışı:Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afrodizyak Salatalar 1Balıklı Salata4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet limon, 1 fincan sirke, 1 adet yeşil salata, 2 adet taze soğan, 300 gr balık filetosu.Yapılışı:Balık filetolarının kılçıklarını mümkün olduğunca temizleyin. Bir kaba bir su bardağı su ve sirke koyup balıkları içine yerleştirin. Bir taşım kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak 3-5 dakika hafif ateşte kaynatın ve daha sonra soğutun. Balık filetolarını pişirirken kurutmamaya dikkat etmelisiniz. Yeşil salata ve taze soğanı temizleyip yıkayın ve süzün. Servis tabağına, salatayı istediğiniz şekilde keserek yerleştirin. Salatanın üzerine süzülmüş balık filetosu parçalarını düzgünce koyun. Sos olarak limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapabilirsiniz.
Afrodizyak Salatalar 2Reyhanlı Tavuklu Salata2 adet tavuk göğsü, 2 adet göbek salata, 1 adet domates, 1 bağ reyhan, 1 -2 adet limon, zeytinyağı veya ayçiçek yağı, tuz.Yapılışı:Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın. Diğer yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavukgöğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın. Ayrı bir kâsede zeytinyağı (veya ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin ve tekrar karıştırın.
Afrodizyak makarna150 gr. makarna (kelebek makarna hem çok iyi olur hem de romantik), pırasa (sadece beyaz tarafı), 1 paket krema, 3 dilim somon, 50 gr. tereyağı, 1 bardak brendi, 1 tutam kırmızıbiber ve tuz.Yapılışı: Pırasaları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar tereyağında kızartın. Brendi ekleyip buharlaşmaya bırakın. Ardından krema koyun, tatlı tatlı karıştırın ve yoğunlaşmaya başladıktan sonra ince dilimler halinde hazırlamış olduğunuz somonu ekleyin. İki dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sırada paketin üzerinde tavsiye edilen süreye göre haşladığınız makarnayı tabaklara koyun ve bolca sos ilave edin... Bundan sonra ne misafirinizi ne de makarnayı bekletin... Lezzetli şeyler ve aşk beklemeyi sevmez!
Afrodizyak tatlı120 gr. beyaz çikolata rendesi (kuvertür), 100 ml. hindistan cevizi sütü, yarım paket vanilya veya iki gram vanilya çubuğu içi, 1 yemek kaşığı köri karışımı, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 60 gr. şeker, 40 gr. tereyağı, 30 gr. un, 3 yumurta sarısı, 5 yumurta beyazı, bir tutam tuz, 75 gr. şeker, 8-10 adet çilek ya da vişne.Yapılışı:Hindistan cevizi sütünü ve Hindistan cevizlerini bir tavaya koyun ve birlikte kaynatın. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz Hindistan cevizi sütünü, çikolatayı, vanilyayı ve köriyi bir tavaya koyarak tekrar kaynatın. Bir kapta altmış gram şeker ile tereyağını elinizle ezin. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun. Tavadaki sıcak karışımı yoğurduğunuz kaptaki karışıma ekleyerek tahta bir spatula ile karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra başka bir kapta yumurta beyazları ve tuz ile çırptığınız kar beyazı karışımın içine yavaş yavaş dökün. Tahta spatula ile alttan yukarı doğru nazikçe yumurta beyazı köpüklerini patlatmadan karıştırın. Dört tane sufle kabına elinizle tereyağını iyice kaplayacak şekilde sürün. Sonra sırası ile birer kaşık un ve şekeri tereyağına yapışacak şekilde kaplayın. Üzerinde biraz yer kalacak şekilde kaplara dökün ve 175 derece fırında on beş dakika pişirin. Bu sırada ince ince kestiğiniz çilekleri (ya da vişneleri) bir tavaya koyup üzerine yetmiş beş gram şekeri ekleyerek bir tavada ısıtın. Çilekler suyunu salarak eridiğinde sosu süzün. Sufleyi bu sos ile servis yapın. İsterseniz tabağı Hindistan cevizi rendesi ve köri tozu ile de süsleyebilirsiniz.Kadın Kanalları Editörü: Burcunur YILMAZ