Mahmure

Galeri

Yemek

Aşkın tatlı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Beyaz çikolatalı kestaneli pasta (8 kişilik)

Malzemeler:

1 adet kakaolu hazır kek

250 gram kestane püresi

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

2 paket 80 gramlık beyaz çikolata

Keki ıslatmak için:

2' şer tatlı kaşığı tozşeker ve nescafe

1 su bardağı ılık süt

Süslemek için:

Yarım paket bitter çikolata

2 dal nane yaprağı

3 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı

Gül yaprakları

Yapılışı:Tozşeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın.

Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şantì ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Bitter çikolatayı eritip bir fırça yardımı ile nane yapraklarına sürün. Buzdolabında dondurduktan sonra yaprakları çikolatadan ayırın. Hazırladığınız çikolatadan yapraklarrı pastanın üzerine yerleştirin. Antepfıstığı serpin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
23533
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.