Mahmure

Galeri

Yemek

Aşkın tatlı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mutlu son(2 kişilik)

Malzemeler:

1 paket rulo milföy hamuru

Yarım kg dondurulmuş ya da taze kırmızı meyve(çilek,frambuaz,vişne vb)

3 adet yumurta sarısı

4 çorba kaşığı tozşeker

8 çorba kaşığı sek beyaz şarap

1 paket krema

1 paket krema sertleştiricisi (ya da hazır kremşanti)

Birkaç parça beze ya da kavrulmuş badem veya kuruüzüm

Süslemek için: Pudraşekeri

Yapılışı:Mutlu sona ulaşmak için önce milföyleri çözdürüp ikiye bölerek 4 eşit dikdörtgen parça oluşturun ve bunları yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp.,üzerine biraz pudraşekeri serperek tekrar fırına verin. 10 dakika daha pişirip çıkartın ve soğumaları için bekletin. Bu arada yumurta sarıları ve şekeri iyice çırparak krema haline getirin. Daha sonra şarabı ilave edip çırpmaya devam edin. (bu karışım sıvı olacaktır, merak elmeyin!)

Daha sonra "benmari” usulü pişirmek için, su dolu bir tencerenin üzerine kremanın olduğu kabı koyup, ocağa yerleştirin. Karıştırarak koyulaşana dek ocakta tutun. Kaynamasına ve topaklanmasına izin vermeden ateşten alıp üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.

Bir kapta da krema ile krema sertleştiricisini ya da kremşantiyi çırpıp buzdolabına koyun. Şaraplı kremanın içine 3 çorba kaşığı kadar diğer kremadan katıp, kaşıkla karıştırın. Bezeleri ufalayarak kremaya ilave edin (ya da kuru yemişleri). Soğumuş milföy katları arasına bu krema karışımından bolca sürün. En üste ise, çözdürdüğünüz ya da taze meyveleri dizip, pudraşekeri serperek süsleyin.
23516
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.