Mahmure

Galeri

Yemek

Aşkın tatlı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta

Malzemeler:

Keki için:

125 gram tereyağı

4 adet yumurta

2 çay bardağı tozşeker

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

3 kahve fincanı un

Beyaz çikolatalı krema için:

3 çay bardağı süt

350 gram beyaz çikolata

1 kg krema

Üzerine:250 gram çilek

Yapılışı:Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekerin 3/4'ünü ekleyin mikserle çırparak kabartın. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan tozşekeri ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın. Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla yavaşça alt üst edin. Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu ve unu ekleyip karıştırın.

Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalp şeklindeki bir kalıba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, sütü kaynatıp içine ince doğradığınız beyaz çikolata parçalarım ilave edin. Ocaktan alıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta krem şantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin. Keki ikiye bölüp alt parçasını servis tabağına koyun. Üzerine bir spatula ile hazırladığınız kremadan sürün. İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.

Aşçının notu: Çileklerin üzerine soğuk jöle ya da marmelat sürebilirsiniz.
23518
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.