Mahmure

Galeri

Yemek

Aşkın tatlı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çilekli jelatin pasta (4 adet)

Malzemeler:

1 adet iki katlı sade pandispanya

Muhallebi için:

Bir buçuk su bardağı su

3 çorba kaşığı un

3 adet yumurta

9 çorba kaşığı tozşeker

Bir buçuk limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Üzeri için:

1 su bardağı vişne suyu

1 su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

2 adet yaprak jelatin

Yapılışı:Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Üzeri için, çileklerin saplarını çıkarıp blenderden geçirin. Bir tencereye alıp üzerine vişne suyu, tozşeker ve buğday nişastasını ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışım sıcakken içine, yumuşaması için buzlu suda 5-10 dakika beklettiğiniz 2 adet jelatini katın ve eriyene kadar karıştırın.

Pandispanyanın iki katından da halka kalıplarla keserek dörder parça çıkarın. Elde ettiğiniz küçük pandispanyalardan 4 adedini kalıpların içine yerleştirip, sütle hafifçe ıslatın. Üzerlerine limonlu muhallebiyi pay edin. Kalan pandispanyaları üzerlerine yerleştirin. En üste de jelatinli çilek püresini paylaştırın. Kalıpları çıkarmadan buzdolabında 1 gece bekletin. Daha sonra servis taağına çıkarıp ikram edin.
23534
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.