Mahmure

Galeri

Yemek

Aşkın tatlı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çilekli yoğurtlu french pasta (8 kişilik)

Malzemeler:

125 gram çilek

125 gram light yoğurt

2 çorba kaşığı pudraşekeri

3 adet yumurtanın akı

Bir buçuk çorba kaşığı esmer şeker

200 gram çırpılmış krem şanti

3 adet yaprak jelatin

1 adet pandispanya

Çilek sosu için:

250 gram çilek

Yarım su bardağı su

3 çorba kaşığı esmer şeker

1 adet jelatin

Yapılışı:Çilek, light yoğurt ve pudra şekerini 10 dakika blenderden geçirin. Bir kasede yumurta akı ve esmerşekeri akıcı bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın. Bu karışımı çırpılmış krem şanti içine katın ve mikserin düşük seviyesinde 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı çilekli harçla birleştirip çırpma teliyle karıştırın. Yumuşatılmış jelatini az suda kaynatıp bu karışıma ekleyin.

Diğer tarafta çilek sosu için çilek, su ve esmer şekeri kaynatın. İçine yumuşatılmış jalatini ilave edip eritin. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Kelepçeli kalıbın içine pandispanyanın yarısını yerleştirin. Üzerine krem şantili karışımın yarısını ve çilekli sosu yayın. İkinci katı üzerine kapatıp kalan krem şantili karışımı yayın. Derin dondurucuda 4 saat bekletin Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
23242
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.