Aşk kurabiyeleri
.
Aşk kurabiyesi (30 adet)
Malzemeler:Dört buçuk su bardağı un250 gram tereyağı1 su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta sarısı1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 adet portakalın rendelenmiş kabuğuYarım su bardağı dövülmüş fındıkSüslemek için: Renkli şeker hamurlarıHazırlanışı: Oda sıcaklığındaki tüm malzemeyi iyice yoğurup, düz bir zemin üzerinde 2 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini şeker hamuruyla süsleyip, çubuklara geçirin.
Seven Kalpler (40 adet)
Malzemeler:2 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kasığı tarçın 250 gram milfoy hamuru 3 çorba kasığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Toz şeker ve tarçını mutfak robotunda un haline gelene dek çekin. Milföy hamurlarını dikdörtgen olacak şeklide düz bir zemin üzerinde, yan yana ve alt alta dizin. Merdane yardımı ile açarak inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısı sürün. Tozşekerli karışımdan serpiştirin. Hamurun uzun kenarları ortaya gelecek şekilde her iki taraftan rulo halinde katlayın. Yeniden tereyağı ve yumurta sarısı sürüp, tozşekerli karışımdan serpiştirin. Hamuru yeniden merdaneyle açıp, yine iki tarafından ortaya doğru rulo halinde katlayın ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bıçak yardımıyla 40 eşit dilim kesin. Dilimleri aralarında boşluk bırakarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğutup servis yapın.
Kurabiye sevgililer (25 adet)
Malzemeler:Bir buçuk su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta 200 gram tereyağı 3 su bardağı un 1 çay kaşığı vanilya Yarım çay kaşığı tarçın Bir tutam toz zencefil Hazırlanışı: Pudraşekeri ve yumurtayı birlikte çırpın. Tereyağı ile un ekleyip İyice yoğurun. Vanilya, tarçın ve zencefil katıp, yoğurarak sert bir hamur elde edin. Düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp, kadın ve erkek figürü ya da dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece, fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerini şeker hamuru ile süsleyip servis yapın.