Adım adım Ege daveti
.
Istakoz kavurma
Malzemeler:250 gr ıstakoz eti, 100 gr taze soğan, 80 gr mantar, 2 diş sarımsak, 100 gr krema, 30 gr sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber.Yapılışı:Az yağda taze soğanı, mantarı, sarımsağı, tuzu, karabiberi ve istakoz etini kızarıncaya kadar soteleyin. Daha sonra içine kremayı ilave edip 2 dk haşlayın, kavurmanız servise hazır.
“Kaya koruğu ve deniz börülcesi, bizim mönümüzde de vazgeçemediğimiz iki tat. Hem hazırlanması kolay hem de lezzetli.”
Saganaki
Malzemeler:1 adet sivri biber, 1 dal taze soğan, 2adet domates, 1 diş sarımsak, 100 adet iç midye, 10 gr krema, 60 gr tam yağlı beyaz peynir, tuz ve karabiber.Yapılışı: Domatesi sarımsağı, sivri biberi, taze soğanı ince ince doğrayın. Karışımı yağda çevirin. Daha sonra midyeyi, tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyin. 3 dakika haşladıktan sonra Saganaki servise hazır!