Mahmure

Galeri

Yemek

A la franga mutfaktan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bıldırcın Konsome

Yufkaya sarılı mantar yahnisi, bıldırcın göğsü ve haşlanmış bıldırcın yumurtası ile (2 kişilik)

Mantar yahnisi yapılışı: Mantarlar yıkanır, süzülür. Doğranarak tereyağıyla pişirilir. Sarımsak, soğan, tuz ve biber eklenir. Yufka önce kenarları 20 santimetre bir kare şeklinde kesilir. Sonra çaprazlamasına kesilir. Külah şeklinde kıvrılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir. Çıkarıldıktan sonra ılık tutulur. İçine hazırlanan mantar yahnisi yerleştirilir.

Hazırlanışı: Tavuk suyuna diğer malzemeler eklenir. Bir tencerede yarım saat yavaş yavaş kaynatılır ve süzgeç yardımıyla süzülür. Sebzeler içinden çıkarılır, suyu başka tencereye boşaltılır ve soğutulur.

Konsome için bıldırcın temizlenerek göğüs eti çıkartılır. Geri kalan but ve bıldırcın kemikleri yağsız tavada altın rengi oluncaya kadar kızartılır.

Hazırlanan tavuk suyu, kızartılmış bıldırcın kemikleri ve sebzeler bir kap içine alınır, iki saat yavaş yavaş kaynatılır, süzülür, serin bir yere alınır ve konsome hazırlanmış olur.

Bıldırcın göğsü yağsız tavada çevrilerek ön kızartma yapılır. 65 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. Bıldırcın yumurtaları, sıcak sirkeli su içinde iki dakika pişirilir ve daha sonra ılık tutulur. Bıldırcın göğsü ince ince dilimlenerek derin tabağa dizilir. Haşlanmış yumurta yerleştirilir. Dikkatli bir şekilde bıldırcın konsomesi ilave edilir. Yanında yufka içinde mantar yahnisi ile servis edilir.
14767
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.