Mahmure

Galeri

Yemek

A la franga mutfaktan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bonfile Filetosu

Baharatlı ekmek ve domates ile (2 kişilik)

Patates Sufle

Malzemeler:

200 gr patates

40 gr krema

10 gr süt

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, beyaz toz biber, taze çekilmiş muskat

10 gr rendelenmiş parmesan peyniri

1 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan

1 adet yumurta

Hazırlanışı: Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra üzerleri kaplanana kadar su ilave edilip kaynatılır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Su süzülüp, patatesler kurumaları için bekletilir.

Patatesler bir kabın içine rendelenir, tuz. biber ve muskat ilave edilir. Daha sonra süt, peynir, soğan ve yumurtanın sarısı ilave edilir. Krema çırpılıp, patates karışımının içine eklenir. Yumurta beyazı kar haline gelene kadar iyice çırpılır ve karışıma eklenir. Kalıpların dörtte üçü karışımla doldurulur, önceden 200 derece ısıtılmış fırında, altın sarısı olana kadar pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra mevsim sebzeleriyle servis edilir.
14737
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.