Mahmure

Galeri

Yemek

A la franga mutfaktan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bonfile Filetosu

Baharatlı ekmek ve domates ile (2 kişilik)

Malzemeler:

400 gr fileto bonfile

1 yemek kaşığı hardal

Deniz tuzu

Karabiber

1 yemek kaşığı ayçicek yağı

Baharatlı ekmek:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

1 diş kıyılmış sarımsak

3-4 dilim küp doğranmış beyaz tost ekmeği

Kıyılmış fesleğen

Doğranmış biberiye

Doğranmış maydanoz

Doğranmış kekik

Tuz, karabiber

Süsleme için: 5-6 adet kiraz domates, kekik yaprakları, biberiye yaprakları, fesleğen yaprağı

Hazırlanışı: Et, fileto şeklinde temizlenir. Üzerine hardal, tuz ve biber sürülür. Sıcak tavada, ayçiçek yağında tüm yüzeyleri kızartılır ve daha sonra 140 derece fırında isteğe göre pişirilir. Baharatlı ekmek için tavanın içine tereyağı koyduktan sonra, soğan ve sarımsak ilave edilir. Renklerini koruyacak şekilde pişirilir.

Küp doğranmış tost ekmekleri ile doğranmış diğer malzemeler ilave edilir. İsteğe göre tuz ve biber eklenir. Pişirilmiş dana bonfile çapraz bir şekilde kesildikten sonra, kaşık yardımıyla üzeri, baharatlı ekmek karışımı kaplanır. Üstüne dekor olarak kiraz domates yerleştirilir. 200-250 derece fırında üst kısmı altın rengini alana kadar tutulur. Üzeri taze baharatlarla süslenir.

Tarifin devamı

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
14762
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.