Mahmure

Galeri

Yemek

A la franga mutfaktan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ballı Karamel Mus

Altın kaplı bademli beyaz çikolata truffle ile (2 kişilik)

Malzemeler:

Mus için:

50 gr toz şeker

25 gr su

50 gr krema

1/8 adet çubuk vanilya

1 adet yumurta sarısı

12 gr bal

2,5 gr yaprak jelatin

75 gr çırpılmış sekersiz bitkisel krema

Truffle için:

15 gr krema

40 gr beyaz çikolata

15 gr kavrulmuş file badem

2 adet yenilebilir altın yaprağı

Mus yapılışı: Toz şeker, su ile ıslatılıp ocak üzerinde karamelize edilir. Ayrı bir yerde krema ve vanilya çubuğu ısıtılır ve yavaş yavaş, renk almış sekerin içerisine karıştırılır. İki dakika kaynatıldıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yumurta sarısı ve bal çırpılarak kabartılır ve soğuyan karamelin içerisine eklenir; önceden soğuk su ile ıslatılmış jelatin eritilir ve karışımdan bir miktar ilave edilir, karıştırılıp geri dökülür. Son olarak çırpılmış bitkisel krema eklenir ve iyice karıştırılır. Kalıplara doldurulup buzdolabında sertleşmeye bırakılır.

Truffle yapılışı: Krema kaynatılır ve kenara alınır. İçerisine beyaz çikolata parçalanıp ilave edilir. Badem ilave edilip çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen soğuduktan sonra el ile yuvarlanıp, altın yaprağı ile kaplanır.Buzdolabından ve kalıptan çıkartılan musun üzerine truffle konulur ve servis edilir.
14999
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.