Mahmure

Galeri

Yemek

A la franga mutfaktan seçmeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zargana Balığı

Akdeniz sebzeleri ile (2 kişilik)

Malzemeler:

2 adet zargana balığı

Yarım limon suyu

1 demet deniz börülcesi

Renkli biberler (yarım sarı, yarım kırmızı biber)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

1 diş kıyılmış sarımsak

Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Balık temizlenir. Kemiği çıkartılır fakat kafası ve kuyruğu bırakılır. Tuz, biber ve limon suyu ile marine edilir. Rulo yapılır. 80 derece buharda, 10 dakika pişirilir. Deniz börülcesi kaynar su içinde haşlanır ve kabuğunun soyulması için buzlu su içine alınır. Soğan, sarımsak ve ince doğranmış renkli biberler zeytinyağında sotelenir ve temizlenmiş deniz börülcesi ilave edilir, daha sonra tuz ve biber eklenir. Tabağa deniz börülcesi konur ve üzerine buharda pişirilen zargana balığı yerleştirilir.
14735
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.