Mahmure

Galeri

Yemek

5 çayına özel tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fesleğenli Dereotlu Börek

Malzemeler:

2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

3- 4 dilim salam

10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin

1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir

1 demet dereotu

1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi

1 çorba kaşığı kuru fesleğen

1 yemek kaşığı susam

Çörekotu

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin.

Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın. Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin.

Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin.

5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin.
122744
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.