Mahmure

Galeri

Yemek

5 çayına özel tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çemenli Rulo Kat

1 çay bardağı sıvıyağ

4 kahve fincanı eritilmiş margarin

1,5 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

7 su bardağı un

1 çay bardağı çemen

3 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:

Eritip ılıttığınız margarin, sıvıyağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.

Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.

Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
122763
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.