Mahmure

Galeri

Yemek

5 çayına özel tarifler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
ZENCEFİLLİ BALLI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı bal
150 gr. margarin
1 küçük boy kök zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı:

Kök zencefil güzelce soyulur, rondoda küçük parçalara ayrılır ve kek karışımını hazırlayacağınız kaba alınır. Bal eklenerek çırpılır. Daha sonra yumurta, margarin eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır. Elenmiş un ve diğer malzemelerde eklenerek 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Mutlaka kürdanla içinin pişip pişmediği kontrol edilmeli. Servis öncesi isteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri eklenebilir.
160777
YORUMLAR

ay bu tarifi hiç bilmiyordum, bir sen biliyorsun

ayşe 06.07.2011 16:53:15

bu keki çoq sewiorm yha bu tarifi de deniycem

carpe dıem 10.01.2010 18:26:24

havuçlu tarçınlı kek... bu keke baylıyorum bu tarifi de deniycem ıssız adam keki hehe

ıssız adam keki 14.11.2009 11:10:37
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.