Mahmure

Galeri

Yemek

5 çayına özel tarifler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
PİŞİ

Malzemeler:

5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
42 gr yaş maya (1 paket=42 gr)
3 adet kesme şeker
Ilık su
Kızartmak için bolca sıvı yağ

Hazırlanışı:

Ilık suyun içine maya, yoğurt, yağ ve şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin. Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın. Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin. Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin. Karıştırma kabını büyük bir poşetin içine sokup, üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin. Hamur iki katına çıktığı zaman elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırılmış derin yağda pişilerinizi kızartın.
160767
YORUMLAR

ay bu tarifi hiç bilmiyordum, bir sen biliyorsun

ayşe 06.07.2011 16:53:15

bu keki çoq sewiorm yha bu tarifi de deniycem

carpe dıem 10.01.2010 18:26:24

havuçlu tarçınlı kek... bu keke baylıyorum bu tarifi de deniycem ıssız adam keki hehe

ıssız adam keki 14.11.2009 11:10:37
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.